Veelgestelde vragen

Waarom kan ik maximaal één dag reserveren?
Zo kunnen we in de gaten houden of onderhoud nodig is en weten we zeker dat de duofiets ’s nachts achter slot en grendel staat. Daarnaast kunnen zoveel mogelijk mensen gebruik maken van de duofiets als hij elke dag opnieuw beschikbaar is.

Wat kost het gebruik van de duofiets?
De huur bedraagt €5 per dagdeel van 1 tot 4 uren, ongeacht het tijdstip. De borg bedraagt €20 per reservering.
Ons reserveringssysteem heeft niet de mogelijkheid om automatisch te betalen, en het juiste bedrag wordt helaas niet voor u uitgerekend. Deze voorbeelden helpen misschien als u twijfelt over het juiste bedrag:
U gaat duofietsen van 09.00-13.00u. Dit kost €5 huur en €20 borg.
U gaat duofietsen van 09.00-11.00u. Dit kost €5 huur en €20 borg.
U gaat duofietsen van 09.00-14.00u. Dit kost €10 huur en €20 borg.
U gaat duofietsen van 11.00-15.00u. Dit kost €5 huur en €20 borg.

Kan ik de duofiets ergens laten bezorgen?
Dat kan niet. Het is de bedoeling dat u de duofiets zelf ophaalt vanuit de stalling bij de Delftse Hout. Deze locatie is goed bereikbaar met auto, OV en gewone fiets en er is voldoende parkeerplek.
Het is níet de bedoeling dat u de duofiets met eigen vervoer (bijvoorbeeld een aanhanger of busje) ergens anders mee naartoe neemt. Als u in een andere omgeving dan Delft en omstreken wilt duofietsen dan verwijzen we u graag naar collega’s. In veel plaatsen kun je tegenwoordig een duofiets huren of lenen.

Waarom kan ik alleen via internet reserveren?
Door het reserveren via internet te doen kunnen mensen op elk gewenst moment kijken wanneer de duofiets beschikbaar is, zonder dat de vrijwilligers achter De Fiets van Oma 24 uur per dag telefonisch bereikbaar hoeven te zijn voor reserveringen en andere vragen. Daarom aan iedereen het vriendelijke verzoek om via de website of e-mail te reageren, een van ons neemt dan zo snel mogelijk contact op.
We realiseren ons dat niet iedereen internet heeft, maar iedereen kent wel iemand die internet heeft. Daarom denken we dat we iedereen toch goed bedienen op deze manier.