Nieuws

Juni 2020

De duofiets heeft door de coronamaatregelen een aantal maanden stil gestaan, maar is vanaf 1 juli weer te reserveren. Ook bij het gebruik van de duofiets gelden de algemene regels, zoals de oproep om thuis te blijven indien u corona-gerelateerde klachten heeft, zeker als u tot een risicogroep behoort of op pad gaat met iemand met een kwetsbare gezondheid. De algemene regels in Nederland kunt u hier nalezen. Na elk gebruik van de duofiets worden de contactpunten van schoongemaakt (zoals de handvatten en handremmen).

Oktober 2019

De duofiets is van eind oktober 2019 tot april 2020 alleen van maandag tot en met vrijdag te gebruiken. Dit heeft te maken met de openingstijden van Vakantiepark Delftse Hout, die de uitleen van de sleutels voor ons verzorgt. Op een mooie doordeweekse dag kun je er natuurlijk nog wel lekker op uit trekken de komende maanden. Omdat de duofiets tijdelijk op een andere plek staat is daarnaast de rolstoeldrager momenteel helaas niet te gebruiken.

September 2019

Hoe is dat nou, voor het eerst duofietsen? En als ik dan gereserveerd heb, hoe gaat het dan verder? Lees hier de enthousiaste ervaringen van een nicht en tante die deze zomer samen op pad zijn gegaan.

1 november 2018
De duofiets is van november tot april alleen van maandag tot en  met vrijdag te gebruiken. Dit heeft te maken met de openingstijden van Vakantiepark Delftse Hout, die de uitleen van de sleutels voor ons verzorgt. Op een mooie doordeweekse dag kun je er natuurlijk nog wel lekker op uit trekken de komende maanden.

21 augustus 2017
Een feestelijk moment: Stichting Samen Schenken, een initiatief van de ledenraad van Univé Zuid-Holland, heeft de cheque overhandigd voor de uitbreiding van onze duofiets met een ‘rolstoelmee’. Op deze standaard achterop de duofiets kan een (lege) rolstoel worden meegenomen tijdens een fietstocht, zodat je onderweg een uitstapje naar bijvoorbeeld een tuincentrum of de markt kan maken. Bob Hansen, secretaris van Stichting Samen Schenken en lid van de Raad van Bestuur van Univé Zuid-Holland, overhandigde de cheque en een zonnig boeket. Leden van Univé Zuid-Holland kunnen een goed doel in hun omgeving opgeven voor een donatie. Theo en Willy van den Bulk dienden De Fiets van Oma in, en die aanvraag werd gehonoreerd! Met de donatie konden verder nieuwe, dikkere, kussens voor de duofiets worden gekocht en er is een onderhoudsbeurt uitgevoerd door Profile Van der Plank. Oma Prins maakte inmiddels een proefrondje, en het is goedgekeurd!
Er was ook aandacht van de lokale media:
Delftse Post
Nieuwsbrief gemeente Delft


23 maart 2017
De duofiets is vanaf het weekend van 25 maart ook weer op zaterdag te gebruiken! Lang leve de lente!


30 oktober 2016
De duofiets is in de periode november/maart alleen op werkdagen beschikbaar.


16 juli 2016
Vandaag is de stalling van de duofiets geopend en er kan via de website gereserveerd worden. Er werden meteen proefrondjes gefietst door de mensen die de opening mee vierden. Zij vonden de duofiets verbazend stabiel, en ook het sturen gaat licht. Dat horen we graag!
opening stalling collage


juli 2016
Vanaf 16 juli is de duofiets beschikbaar. De lokale pers pakt dit nieuws enthousiast op!


juni 2016
De duofiets is welkom op Vakantiepark Delftse Hout. In juni heeft het klusteam hier een mooie stalling gebouwd!


27 februari 2016
nieuwe fiets
Daar is ‘ie dan: de eerste delftsblauwe Fiets van Oma! Zodra er ook een stalling is gevonden kan het fietsen beginnen!


7 september 2015
De Fiets van Oma is niet langer in oprichting: de stichting bestaat! De statuten zijn vandaag ondertekend op het kantoor van notaris Huiskes.


4 augustus 2015
Klik hier voor een handig overzicht waar je in Delft jouw fiets kunt stallen (met dank aan de gemeente!).


22 juli 2015
Op zondag 20 september kun je zelf in actie komen voor De Fiets van Oma! Door mee te fietsen met de Rabobank Sponsorfietstocht kun je €10 of €20 verdienen voor de kas! Daarvoor moet je wel de volledige 30 of 60 kilometer fietsen natuurlijk. En voor de echte wielrenners is een mooie route van zelfs 85 kilometer uitgezet.

Aanmelden kan tot 13 augustus via info@defietsvanoma.nl. Doe je mee?

flyer klein


16 juli 2015
Leuk interview met De Fiets van Oma in de digitale nieuwsbrief van de gemeente Delft!


Op 12 juni werden de Lenteprijzen 2015 uitgereikt. Er waren 108 projecten aangemeld, en De Fiets van Oma is een van de 32 winnaars. Bedankt Fonds 1818!


Artikel ‘Veel ouderen komen nooit meer buiten‘ (bedankt voor het doorsturen Praktijk van Rietveld!)