Voor wie?

De Fiets van Oma leent een duofiets uit aan iedereen die wil fietsen in en om Delft, maar dat niet alleen kan. Op een duofiets zit je gezellig en stabiel naast elkaar in plaats van achter elkaar op een tandem. Allebei trap je in je eigen tempo, en de bijrijder kan zijn of haar benen ook gewoon stil houden. Pak de fiets voor een boodschap in het centrum van Delft, waar je anders moeilijk kunt komen als je slecht ter been of slechtziend bent, of voor een tochtje door de Delftse Hout en de Bieslandse Polder. Lekker erop uit!

Je hoeft nergens lid van te zijn. Het is wel de bedoeling dat je samen komt, dus fietser en bijrijder. Een buurjongen kan op pad met de oudere buurvrouw, of een dochter maakt een uitstapje met haar vader.

We vragen een bijdrage van €5 per dagdeel. Deze bijdrage wordt gebruikt om de onderhoudskosten te betalen. Daarnaast betaal je €20 borg. Deze wordt teruggestort als we hebben gecontroleerd dat de fiets weer netjes in de stalling staat. Dit duurt maximaal twee werkdagen. Reserveren kan via deze website.

Waarom bestaat De Fiets van Oma?

Er rijden in Delft meer duofietsen rond, maar die zijn in eerste instantie bedoeld voor cliënten van zorginstellingen. Omdat er ook mensen zijn die nog wel zelfstandig wonen maar er niet meer zelfstandig op uit kunnen, werd stichting De Fiets van Oma opgericht. De mensen achter de stichting doen dit op vrijwillige basis, en er is geen winstoogmerk.

Een van de eerste acties was de inschrijving voor de Lenteprijs 2015 van Fonds 1818 en AD Haagsche Courant, en dat leverde een mooie startpremie op.

Vervolgens is gezocht naar de juiste fiets, die met de hulp van fietsenwinkel Profile Van der Plank kon worden gekocht. Via de gemeente Delft zijn we daarna in contact gekomen met Vakantiepark Delftse Hout, die gastvrij onderdak wil bieden aan een stalling voor de duofiets. Een perfecte plek omdat het een groot deel van het jaar zeven dagen per week bereikbaar is, er is voldoende parkeerplek en de bus en Delft City Shuttle stoppen hier ook voor de deur. Je fietst hier vandaan zo naar de Delftse binnenstad of de Bieslandse Polder.
Verder hebben we donaties en andere hulp ontvangen van familie en vrienden, waarvoor heel veel dank!

Het bestuur van stichting De Fiets van Oma wordt gevormd door:
Jolanda Meijer – voorzitter
Martijn Rietveld – penningmeester
Ellen Rietveld – secretaris
De financiële verantwoording vind je hier.